Φακές

    Υλικά:

    260 γρ. φακές

    1 κρεμμύδι

    3 σκελίδες σκόρδο

    100 ml. ελαιόλαδο

    αλάτι, πιπέρι

    ½ κουταλιά σούπας ρίγανη τριμμένη

    450 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη

    1 φύλλο δάφνη

    1300 ml. νερό

    Εκτέλεση:

    1.    Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές  (πάντα με κρύο νερό) τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση

    2.    Πετάμε το πρώτο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε καυτό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα

    3.    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα

    4.    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα

    5.    Όταν περάσει ο χρόνος κλίνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω για άλλα 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να ανοίγει το καπάκι της χύτρας, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο το φαγητό μας.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο   

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική